Kurser & Workshops

KURSER

Anmälningsformulär hittar du i menyn!


Blandade tekniker

Sex tisdagar 5/11-10/12 kl 18-20:30
Pris: 3000 kr, allt material ingår.

Under den här kursen får du utforska fem olika konstnärliga tekniker: akvarell, grafiskt högtryck, collage, gel printing och textiltryck. Teknikerna kommer att sammanflätas med varandra. Inga förkunskaper behövs, passar nybörjare som erfaren skapare.


Akvarell
Du kommer att utforska akvarellfärg genom att experimentera med olika medier och material som tillsammans med färgen gör spännande effekter och skapar unika konstverk.

Grafiskt högtryck
Du får lära dig grunderna för grafiskt högtryck. Du kommer att skissa upp och skära ut egna stämplar i en extra mjuk linoleumplatta som heter soft cut som du sedan trycker på papper och textil.

Collage
Möjligheterna med collage är oändliga. Du kommer att få kombinera olika sorters papper och tidningsurklipp och garnera med akylpennor.

Gel printing
Gel printing är en konstgrafisk tryckteknik som går ut på att man applicerar färg på en geléplatta och med hjälp av olika föremål skapar mönster och former på geléplattan som man sedan överför på papper. Varje tryck blir unikt och man kan inte trycka samma motiv flera gånger.  Fokus ligger på att göra egna schabloner att trycka med.

Textiltryck
Du får utforska olika sätt att trycka på textil, t ex genom att använda dina stämplar från grafiskt högtryck.

Akvarell för nybörjare

13/11-11/12 (fem onsdagar) kl 18-20:30                          Pris: 2500 kr, allt material ingår.

Under den här kursen får du grundläggande kunskaper om färglära, akvarellmålning, stilleben och landskapsmålning. Passar dig som vill lära känna akvarellens egenskaper och grunderna för måleri.

WORKSHOPS

Skapa egna anteckningsböcker

24/8 kl 13 - ca 16:30                                                       Pris 650 kr, allt material och fika ingår.

Under den här workshopen får du lära dig att skära till och binda egna anteckningsböcker samt göra omslag av tapet eller tyg. Man kan inte ha för många anteckningsböcker och tänk att få skriva i en som man har gjort alldeles själv!


Dekorationsblommor i kräppapper

21/9 kl 13 - ca 17                                                             Pris 900 kr, allt material och fika ingår.

Under denna workshop kommer du att lära dig skapa vackra blommor att sätta i vas, håret eller som dekoration på middagsbordet. Du kommer bl a att få jobba med kräppapper, pärlor och måla med akvarellfärg. Inga förkunskaper behövs. Passar både nybörjare och erfaren skapare.

Ja tack till nyhetsbrev! 

Blir först att ta del av nya kurser, workshops, familjeskapande och annat kul.