Kurser

Kurser vinter/vår 2024

OBS! Fler kurser kan tillkomma under perioden. Anmälan gör du via anmälningsformuläret i menyn!


Blandade tekniker

Under sex tillfällen utforskar vi fem olika tekniker:

Akvarell (ett tillfälle)
Vi utforskar och experimenterar med akvarell på ett lekfullt och prestigelöst sätt. Med enkla medel gör vi spännande effekter med olika medier och material och skapar unika konstverk.


Grafiskt högtryck (två tillfällen)
Grafiskt högtryck är den äldsta tryckmetoden, tekniken började användas i stor utsträckning under medeltiden då man karvade i trä, s.k. träsnitt. Vi skissar upp egna motiv på en mjuk linoleumplatta. Vi skär ut motivet med en linokniv och skapar på så sätt egna stämplar som vi applicerar färg på och trycker sedan stämplarna på papper och textil och får unika grafiska tryck.


Collage (ett tillfälle)
Vi utforskar collagets magiska värld med oändliga möjligheter. Vi jobbar med olika sorters papper, tidningsurklipp och kompletterar med akrylfärg och pennor.

Gel printing (ett tillfälle)                                                           Gel printing är en konstgrafisk tryckteknik som går ut på att man applicerar färg på en geléplatta och med olika föremål som t ex schabloner, garn, växter och tidningsurklipp, skapar mönster och former på geléplattan som man sedan överför på papper. Varje tryck blir unikt och man kan inte trycka samma motiv flera gånger.

Textil tryck (ett tillfälle)
Vi provar olika metoder för att göra textiltryck.


Inga förkunskaper behövs. Passar både nybörjare och erfaren skapare.

6 måndagar 8/4-13/5 kl 18-20:30                                        Pris: 2800 kr, allt material och fika ingår.

Akvarell för nybörjare

Under fyra onsdagar går vi igenom färglära, grunderna för akvarellmålning, stilleben och landskapsmålning. Passar dig som vill lära känna akvarellens egenskaper och grunderna för akvarellmåleri.


4 onsdagar 22/5-12/6 Kl 18:00-20:30.                                 Pris: 2000 kr, allt material ingår.


Ja tack till nyhetsbrev! 

Blir först att ta del av nya kurser, workshops, familjeskapande och annat kul.